Greznam svētku galdam: saldie smilšu groziņi ar krēmu

Skat, kā skaisti un pats galvenais - gardi (saldi) varam piepildīt smilšu groziņus!

Izgrezno savu našķu šķīvi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izgrezno savu našķu šķīvi!

Sastāvdaļas:

​Mīklai:

  1. 150g sviesta
  2. 100g cukura
  3. 2 olas
  4. 250g miltu
  5. vaniļas cukurs

Kremam:

  1. 200g saldā krējuma
  2. 200g maskarpones siera
  3. 150g pūdercukura

+ ievārījums, piemēram, svaigas avenes/dzērvenes ar cukuru.

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  • Mīklai: mīkstu sviestu puto ar cukuru, tad pievieno olas un vaniļu. Pievieno arī miltus.
  • Mīklai jāsanāk veltnējamai.
  • Groziņu formiņas iesmērē ar taukvielu un tajos liec mīklu tā, lai vidus paliek tukšs.
  • Groziņus liec cepeškrāsnī un cep 180 grādos gatavus.
  • Kremam: saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās tam pievieno maskarpones sieru.
  • Kad groziņi ir atdzisuši, tajos liec tējkaroti ievārījuma un virsū ar kūku uzgali spied gatavo kremu.
  • Dekorē pēc saviem ieskatiem, piemēram, ar šokolādes gabaliņiem.

 

Lai izdevušies kēksiņi!

Recepte: Agita Gabrāne

Saistītie raksti