Greznam svētku galdam: saldie smilšu groziņi ar krēmu
Skat, kā skaisti un pats galvenais - gardi (saldi) varam piepildīt smilšu groziņus!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 150g sviesta
- 100g cukura
- 2 olas
- 250g miltu
- vaniļas cukurs
Kremam:
- 200g saldā krējuma
- 200g maskarpones siera
- 150g pūdercukura
+ ievārījums, piemēram, svaigas avenes/dzērvenes ar cukuru.
Gatavošana:
- Mīklai: mīkstu sviestu puto ar cukuru, tad pievieno olas un vaniļu. Pievieno arī miltus.
- Mīklai jāsanāk veltnējamai.
- Groziņu formiņas iesmērē ar taukvielu un tajos liec mīklu tā, lai vidus paliek tukšs.
- Groziņus liec cepeškrāsnī un cep 180 grādos gatavus.
- Kremam: saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās tam pievieno maskarpones sieru.
- Kad groziņi ir atdzisuši, tajos liec tējkaroti ievārījuma un virsū ar kūku uzgali spied gatavo kremu.
- Dekorē pēc saviem ieskatiem, piemēram, ar šokolādes gabaliņiem.
Lai izdevušies kēksiņi!
Recepte: Agita Gabrāne