Svaigēdāju siera kūka ar ogām un riekstiem, bez piena un miltiem

Šī ir viena no tām kūkām, par kuru var teikt – ļoti droša! Jo atļauta arī tiem bērniem, kam nedrīkst dot pienu vai glutēnu saturošus produktus.

Svaigēdāju konditoreja bieži vien ir labākā izvēle alerģiskiem bērniem. Turklāt šīs kūkas ir pat veselīgas!

FOTO: Shutterstock.com

Svaigēdāju konditoreja bieži vien ir labākā izvēle alerģiskiem bērniem. Turklāt šīs kūkas ir pat veselīgas!

Receptes 8 porcijām

Sastāvdaļas kūkas pamatnei:
Uz vienu kūku nepieciešamas 100 – 150 g dateles un viena paciņa mandeļu.


Gatavošana: Sablenderē dateles kopā ar lobītam mandelēm. Kad iegūta gandrīz viendabīga masa, to izklāj kūkas formas dibenā un liek saldētavā. 
 

Sastāvdaļas kūkas virsējai kārtai: 

Reklāma
Reklāma
  • 300g Indijas rieksti,
  • dateļu, kļavu vai agaves sīrups,
  • svaigas vai saldētas ogas.


Gatavošana: 150 g pāris stundas ūdenī mērcētus Indijas riekstus sablendē kopā ar dateļu, kļavu vai agaves sīrupu. Var pievienot arī tējkaroti kokosriekstu sviesta. Blendē līdz veidojas viendabīga masa. To lej virsū kūkas pamatnei. 
 

Sablenderē vēl vienu porciju riekstu, kam pievieno svaigas vai atsaldētas ogas. Kad izveidojas viendabīga masa, to lej virsū pirmajai riekstu masas kārtai. Kūku liek uz nakti saldētavā. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un patur ledusskapī. Kūku rotā ar ziediem un ogām!