Bezglutēna banānu kekss - recepte
Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa.
Nepieciešams:
Olas – 2 gab
Banāni – 2 gab
Kokosriekstu piens – 1/3 glāzes
Kokosriekstu milti – 1/3 glāzes
Soda – ½ tējk.
Smalki sakapāti valrieksti – neliela sauja
Sāls šķipsna
Pagatavošana
Sablenderēt olas, kokosriekstu pienu, sāli, banānus. Iegūtajam maisījumam pievienot kokosriekstu miltus un sodu, samaisīt. Pievienot riekstus, samaisīt atkārtoti. Iegūto masu izlikt keksa formā un cept aptuveni 25 minūtes.