Šokolādes kūkas recepte

Ja gribas kādu kārumu, izcep šokolādes kūku. 

Tik šokolādīgi!

FOTO: Shutterstock.com

Tik šokolādīgi!

Sastāvdaļas:
9 olas
9 ēd.k. cukura
9 ēd.k. miltu


Krēmam:
2 glāzes piena
1 ola
4 ēd.k. miltu
1,5 ēd.k. cukura
4 ēd.k. kakao
250 g sviesta


Dekoram:
šokolādes lapiņas
grauzdēti rieksti
putukrējuma - šokolādes rozītes

Reklāma
Reklāma


Gatavošana:

  • Katru biskvīta kārtu gatavo no 3 olām, tas nozīmē: 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes miltu.
  • No dotajām sastāvdaļām izcep  trīs biskvīta kārtas.
  • Gatavo kremu: uzkarsē pienu, olu samaisa ar cukuru un miltiem - iegūto masu lēnām lej uzkarsētajā pienā un nepārtraukti lēnām maisot, to karsē, līdz sabiezē.
  • Šo masu atdzesē.
  • Sviestu saputo ar kakao un, kad atdzisusi piena masa, to piemaisa klāt.
  • Uz pirmās biskvīta kārtas smērē pagatavoto kremu.
  • Turpinot, liekam nākošo biskvīta kārtu, kuru tāpat pārsmērē ar kremu.
  • Kā beidzamo liek trešo biskvīta kārtu.
  • Kūkas virspusi un sānu malas arī pārsmērē ar kremu.
  • Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem - glīti un garšīgi!

Saistītie raksti