Šokolādes kūkas recepte
Ja gribas kādu kārumu, izcep šokolādes kūku.
Sastāvdaļas:
9 olas
9 ēd.k. cukura
9 ēd.k. miltu
Krēmam:
2 glāzes piena
1 ola
4 ēd.k. miltu
1,5 ēd.k. cukura
4 ēd.k. kakao
250 g sviesta
Dekoram:
šokolādes lapiņas
grauzdēti rieksti
putukrējuma - šokolādes rozītes
Gatavošana:
- Katru biskvīta kārtu gatavo no 3 olām, tas nozīmē: 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes miltu.
- No dotajām sastāvdaļām izcep trīs biskvīta kārtas.
- Gatavo kremu: uzkarsē pienu, olu samaisa ar cukuru un miltiem - iegūto masu lēnām lej uzkarsētajā pienā un nepārtraukti lēnām maisot, to karsē, līdz sabiezē.
- Šo masu atdzesē.
- Sviestu saputo ar kakao un, kad atdzisusi piena masa, to piemaisa klāt.
- Uz pirmās biskvīta kārtas smērē pagatavoto kremu.
- Turpinot, liekam nākošo biskvīta kārtu, kuru tāpat pārsmērē ar kremu.
- Kā beidzamo liek trešo biskvīta kārtu.
- Kūkas virspusi un sānu malas arī pārsmērē ar kremu.
- Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem - glīti un garšīgi!