Pašu gatavoti saldējuma cepumi mājas ballītei
Ja mājas ballītē vēlies pārsteigt ciemiņus ar neparastu saldēdienu, pagatavo saldējuma cepumus!
Ja mājas ballītē vēlaties pārsteigt ciemiņus ar neparastu saldēdienu, pagatavojiet saldējuma cepumus!
Vienkāršākais variants - iegādāties gardus cepumus un iecienīto saldējumu. Tad starp diviem cepumiem iespiest aptuveni ēdamkaroti saldējuma. Sānus dekorēt ar šokolādes gabaliņiem. Kārtot uz šķīvja un likt saldētavā. Ņem ārā īsi pirms pasniegšanas.
Mazliet laikietilpīgāk būs tad, ja saldējumu un cepumus gatavosiet paši.
Un te pavisam vienkārša krējumu cepumu recepte:
Sastāvdaļas:
200 g skāba krējuma
100 g sviesta
2 olas
1/2 glāze cukura
vaniļas cukurs
3,5 glāzes miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
pūdercukurs un magoņu sēklas pārkaisīšanai
Gatavošana:
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un skābo krējumu.
Visu rūpīgi samaisa.
Pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepampulveri.
No samīcītās mīklas izveido bumbu un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
Atdzesēto mīklu izveltnē apmēram 0,5cm biezumā un ar cepumu formiņām izspiež cepumus.
Cepumus pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar cukuru un magonēm.
Tos cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes.
Gatavus tos pārkaisa ar pūdercukuru.