Bezglutēna burkānkūka ar putoto kokosa krēmu

Par spīti pieņēmumam, ka dārzeņi ir izmantojami tikai sāļo ēdienu pagatavošanai, tie var būt arī lielisks pamats desertam. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Paredzēts: 8 personām
Gatavošanas laiks: 2 h 
 

Nepieciešams:

  • Olas – 3 gab
  • Kļavu sīrups – 200 g + 2 ēd. k. kokosa krēmam
  • Miltu maisījums bez glutēna - 200 – 250 g (var izmantot tikai rīsu vai mandeļu miltus)
  • Cepamais pulveris vai soda – 1 tējk.
  • Smalki sarīvēti burkāni - 200 g
  • Muskatrieksts – ½ tējk.
  • Augu eļļa vai kokosa eļļa – 130 ml
  • Svaigas mellenes – 400 g 

Vēl pirms ķeries pie gatavošanas, ieliec kokosa piena bundžu ledusskapī. Tas ir ļoti svarīgi, jo kokosa piens slāņojas. Kokosa ūdens paliek bundžas apakšā, bet krējums - sacietē pa virsu.


Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Saputo olas, pievieno kļavu sīrupu, eļļu un rīvētus burkānus.
Iecilā bezglutēna miltus ar cepamo pulveri un muskatriekstu.
Lej formā un cep 30 - 40 minūtes, tad atdzesē.
Izņem no ledusskapja kokosa pienu, atgriež kokosa bundžas apakšu, nolej kokosu ūdeni, to var izmantot kokteiļu gatavošanā.
Kokosa krējumam pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupu un puto kā ierasto saldo krējumu.
Putoto krēmu liek kūkai pa virsu un dekorē ar mellenēm.

 

Reklāma
Reklāma

Lai pagatavotu izcilu dārzeņu kūku vai tarti, vislabāk ir izvēlēties miltainos dārzeņus un sakņaugus, piemēram, burkānus, kabačus, bietes un, protams, ķirbi. Lai dažādotu pīrāgus, daļu miltu aizstāt ar kartupeli, tad arī pīrāgs būs sātīgāks. “Gatavojot kūkas no dārzeņiem, vispirms tos notīri, tad novāri vai notvaicē. Izkās caur sietu, lai notek liekais ūdens, un samal biezenī. Tā vēl pirms kūkas cepšanas vari tikt vaļā no liekā ūdens, kas gatavo saldumu var padarīt pārlieku mitru. Tālāk vari to pievienot krēmam, biezināt un veidot kūkas pēc sava ieskata,” iesaka Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

Sastāvdaļas