Avokado un bumbieru kūka
Izmēģini pagatavot svaigēdāju kūku, kā biezinātāju krēmam izmantojot banānu un garšu bagātinot ar dažādām ogām un augļiem.
Paredzēts: 8 personām
Gatavošanas laiks: 15 min + 2 h saldētavā
Biskvītam:
Dzeltenās rozīnes – 200 g
Indijas rieksti – 100 g
Lobītas ķirbju sēklas – 50 g
Zaļās pistācijas – 50 g
Krēmam un kūkai:
Kivi – 4 gab.
Avokado – 4 mazie vai 2 lielie
Bumbieri – 3–4 gab. (bez mizas un sēklām)
Laims – 1 gab.
Medus – 2 ēdamk.
Dekoram:
Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g
Pagatavošana:
Riekstus un sēklas liek blendera krūzē un samaļ. Pievieno rozīnes
un samaļ tā, lai izveidojas ķepīga masa. Tortes formā
(diametrs aptuveni 22 cm) ieklāj cepamo papīru, liek virsū ķepīgo
riekstu masu un izlīdzina. Notīra kivi, sagriež plānās
šķēlītēs un klāj virsū pamatnei.
Gatavo krēmu - notīra bumbierus un avokado. Liek blendera
krūzē, pievieno laima sulu un saldumam – medu. Samaļ krēmīgā masā
un lej kūkas formā. Kūku liek saldētavā uz vismaz 2 stundām,
lai krēms atdziest un iegūst saldējuma struktūru. Pasniedz
dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.