Pufīgais magoņu pīrāgs. Recepte
Pie launaga tējas nereti gribās kaut ko ''uzkost''. Kāpēc lai tas nebūtu supergaršīgais un izcili pufīgais magoņu pīrāgs? Gluži kā bērnībā!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze magoņu
- 1 glāze ceptu zemesriekstu
- 200g sviesta
- 1 tējk. sodas
- 1.5 glāze miltu
Pagatavošana:
- Olas saputo ar cukuru.
- Miltus sajauc ar sodu.
- Olu-cukura maisījumam pievieno izkausētu sviestu, magones un riekstus.
- Masu rūpīgi izmaisa.
- Beigās pievieno arī miltus ar sodu.
- Visu vēlreiz izmaisa un lej pīrāga formā/veidnē.
- Cep 180 grādos 30 minūtes.
- Gatavību visvienkāršāk var pārbaudīt ar koka irbulīti.
- Kad pīrāgs izcepies un nedaudz atdzisis, to sagriež gabaliņos un pārkaisa pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne