Kā rudens vēlo ābolu raža pārtop neiedomājami gardā pīrāgā - recepte
Kas gan būtu rudens bez ābolu našķiem? Kūciņa savu mīļo palutināšana.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 100 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 glāze mannas
- 2 tējk. kartupeļu miltu( cietes)
- 1 tējk.sodas
- 2 tējk.kanēļa
- 1 kg ābolu
Pagatavošana:
- Bļodā samaisa visas sausās izejvielas.
- Ābolus nomizo un sarīvē.
- Kūkas formā ber kārtu sauso maisījumu,izlīdzina.
- Virsū liek tikpat biezu sarīvēto ābolu kārtu,rūpīgi izlīdzina un piespiež.
- Tālāk atkal ber sauso maisījumu, tad rīvēto ābolu kārtu.
- Kūkas virspusē ber sausā maisījuma kārtu.
- Kūkai pa virsu uzrīvē sviestu.
- Kūku atstāj, lai nedaudz sasūcās, tad cep cepeškrāsnī 180°, apmēram 30 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne