Ātrā riekstu – ogu kūka
Ja pēkšņi jācep kūka.
Sastāvdaļas biskvītam:
“Dobeles dzirnavnieka” ātrās kūkas maisījums
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
1 ēdamkarote kakao
Sastāvdaļas garnējumam:
300 ml saldā krējuma
100 g krēmsiera
100 g pūdercukura
Ogas un / vai mazie zefīriņi (marshmallow)
Pagatavo kūkas mīklu pēc norādēm uz iepakojuma. Pievieno kakao
un zemesriekstu sviestu. Mīklu lej ietaukotā cepamformā. Cep 180
grādos 25-30 minūtes.
Krēmu pagatavo, kamēr kūka cepas. Saputo saldo krējumu. Putošanas
beigās pievieno krēmsieru un cukuru, un saputo ar mikseri visu
kopā.
Kūkas biskvītu sagriez uz pusēm. Sagatavoto krēmu iesmērē pa vidu
un uz kūkas virsmas. Dekorē ar ogām un / vai zefīriņiem.
Autore: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv