Mīkstie banānu mafini ar tekošu šokolādi vidū
Vai izklausās pārlieku sarežģīti? Viegla uzelpa, viens un divi - kūpoši mafini galdā!
Sastāvdaļas:
- 1-2 banāni
- milti
- 1 tējk. cepamā pulvera
- tumšā šokolāde
- 2 olas
- 200g sviesta
- cukurs
- 1 tējk. vaniļas cukura
Gatavošana:
- Saputo olas.
- Izkausē sviestu katliņā, pievieno cukuru.
- Miltus izsijā bļodā, tiem pievieno cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu izmaisa.
- Mazos gabaliņos sagriež banānus.
- Traukā sajauc saputotās olas un sviestu, klāt nesteidzīgi iemaisa miltus, sajauktus ar cepamo pulveri.
- Masu labi izmaisa, tajā pieber pusi no sagrieztajiem banāniem, vēlreiz izmaisot.
- Mīklu lej silikona kēksiņu formiņās.
- Salauž šokolādes tāfelīti gabaliņos, daļu sarīvē mafinu apbēršanai.
- Kad mīkla sapildīta formiņās, katram uzber dažus banāna gabaliņus un liek cepties 200 grādos apmēram 20 minūtes.
- Kad mafini ir ieguvuši zeltaini brūnu krāsu, ar koka irbulīti pārbauda mīkstumu. Tam ir jābūt mīkstam, bet ne šķidram.
- Mafinus izņem no cepeškrāsns un tiem katram pa vidu iesprauž šokolādes gabaliņu, pēc tam tos pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.