Recepte no bērnības: Klasiskie sviesta cepumi
Šie ir patiesi gardi cepumi!
Sastāvdaļas:
- 200 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 3 glāzes miltu
Gatavošana:
- Sakuļ olas, pievieno cukuru, un kuļ, kamēr paliek baltas putas.
- Sviestu izkausē, pagaida kamēr mazliet atdziest, tā, lai var mierīgi ielikt pirkstu, jo, ja sviests būs par karstu, tad olas sarecēs.
- Pievieno sviestam miltus un iemaisa olu maisījumu. Maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Ietin pārtikas plēvē un ļauj pusstundu atpūsties.
- Ar gaļasmašīnas un formiņu palīdzību tiekam pie cepumiņiem.
- Cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 5 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no katras cepeškrāsns)
Recepti iesūtījusi Zelma Aņisina.