Ģimenes labāko recepšu grāmatai: kefīra un rabarberu plātsmaize
Šobrīd rabarberu kāti ir lekni un sulīgi. Tātad - jācep plātsmaize!
Šobrīd rabarberu kāti ir lekni un sulīgi. Tātad - jācep plātsmaize!
Sastāvdaļas:
sviests - 200 g
olas - 3gab.
cukurs - 200 g
kefīrs - 250 ml
dzeramā soda - 1 tēj.k.
kviešu milti - 400 g
rabarberi
Pārliešanai:
olas - 2 gab.
skābais krējums - 200 g
kanēlis - 1 ēd.k.
cukurs - 1 ēd.k.
pūdercukurs - pārkaisīšanai
Gatavošana:
Izkausētu sviestu saputo ar cukuru un olām.
Pielej klāt kefīru, pievieno sodu un miltus.
Visu sajauc viendabīgā mīklā.
Mīklu lej cepamajā pannā, pa virsu ber notīrītus un smalki sagrieztus rabarberus.
Pīrāgu liek sakarsētā cepeškrāsnī, nedaudz pacep.
Olas samaisa ar skābo krējumu un cukuru, un pārlej saldajam pīrāgam.
Turpina cept, līdz pīrāgs gatavs.