Rabarberu drumstalmaize
Recepti Dansukker recepšu konkursam “Bērnības kārumu receptes” iesūtījusi Agita Gabrāne.
Sastāvdaļas:
- 4 lieli rabarberu kāti
- kanēlis
- 5 olu baltumi
- Smilšu mīklai:
- 500g sviesta
- 300g cukura
- 400g miltu
- 5 olu dzeltenumi
- vaniļas cukurs
- Biezpiena masai:
- 3 paciņas biezpiena
- 5 olas
- vaniļas cukurs
- 200g cukura
- 4 ēdamk. skābā krējuma
- 2 ēdamk. kartupeļu miltu
Gatavošana:
Bļodā sagriež nelielos gabaliņos sviestu, pievieno visas
sastāvdaļas, kas paredzētas smilšu mīklai.
Ar mikseri visu samikserē drumstaliņās.
Rabarberus nomizo un smalki sagriež.
Olu baltumus saputo singrās putās.
No nepieciešamajām sastāvdaļām pagatavo biezpiena masu, samaisot
visas sastāvdaļas kopā.
Pannā ieklāj cepampapīru. Tajā ieber lielāko daļu drumstalu,
izlīdzinot pa pannu.
Drumstalām pārber sasmalcinātos rabarberus. Tos pārkaisa ar
kanēli.
Rabarberiem pāri lej biezpiena masu.
Visu pārklāj ar olu saputoto olbaltumu.
Beigās pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
Plātsmaizi liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos, apmēram
40-50 minūtes.
Dalies savās mīļākajās bērnības dienu kārumu receptēs un piedalies Dansukker konkursā - balvās cukuru izlase no Dansukker!
LAI
PIEDALĪTOS KONKURSĀ:
1) Līdz šā gada 4.jūnijam iesūti savu mīļāko recepti, kas
glabā bērnības garšu, uz e-pastu redakcija@mammam.lv;
2) Iesūtītajai receptei pievieno foto vai gatavošanas procesu
bildēs. Uzvarētāju izziņosim 5.jūnijā.