Mammas cepumu kūka
Bērnībā saldumu izvēle veikalu plauktos bija visai niecīga, tāpēc visai bieži tos gatavojām mājās. Viena no iecienītākajām kūkām, kas pagatavojama ļoti ātri, bija (un joprojām ir!) - cepumu kūka. Tajā dalās meita Arta.
Sastāvdaļas:
- 4 paciņas ''Selgas'' cepumu
- 0,5l saldais krējums
- 3 paciņas biezpiena
- 200g cukura
- vaniļas cukurs
- dekorācijām mazie bezē cepumiņi un dekoratīvās šokolādes sēnes
Gatavošana:
Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno
biezpienu, rūpīgi samaisa. Paplātē kārto pirmo kārtu cepumu.
Cepumu kārtai klāj virsū putukrējuma-biezpiena masu. Liek otro
kārtu cepumu, atkal smērē virsū saldo masu. Kārtas var likt tik
daudz, cik lielu un biezu kūku vēlās, tad, protams, ir nepieciešams
lielāks daudzums sastāvdaļu. Pēdējai kārtai, kā arī kūkas malas,
pārsmērē ar putukrējumu.
Dekorē ar šokolādē iestiķētiem bezē cepumiem un dekoratīvajiem mini
šokolādes cepumiem - sēnēm.