Apgrieztā zemeņu kūka
Cepam zemeņu kūku! Piestāv šim laikam.
60 g sviesta (istabas temperatūrā)
170 g cukura
1 ola
150 g paniņu
1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
160 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
5g cepamā pulvera (3/4 tējk.)
50 g baltās šokolādes
200 g zemeņu
Pūdercukurs dekorēšanai
1) Skarsējiet krāsni līdz 185 grādiem. 20 cm cepamo formu
noklājiet ar cepamo papīru un maliņas ietaukojiet ar kripatiņu
sviesta.
2) Lielā bļodā sakuliet sviestu kopā ar cukuru. Mikserējiet, līdz
izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievienojiet olu un turpiniet putot
vēl 2 minūtes. Pielejiet vaniļu un iemaisiet. Tad trīs daļās
pievienojiet paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
Sakapājiet balto šokolādi, pievienojiet un samaisiet.
3) Formas apakšu noklājiet ar sagrieztām zemenēm (100 g).
Gatavo mīklu lejiet pannā pa virsu ogām. Cepiet krāsnī 25-30
minūtes, līdz iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs. Pēc
cepšanas vismaz 30 minūtes ļaujiet kūkai atdzist. Apgrieziet to.
Pasniedziet pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām
zemenēm.