Svētku galdam: citronu rulete
Svētku galdā var celt arī citronu kūku.
Pamatnei
3 olas
80 g cukura
80 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
šķipsniņa sāls
2 citronu miziņas
1 ēd.k. silta ūdens
Krēmam
250 g “mascarpone” krēma
125 g saldā krējuma
60 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
200 g ogu pēc izvēles
1) Krāsni sakarsējiet līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklājiet
ar cepamo papīru.
2) Lielā bļodā putojiet olas kopā ar cukuru un citronu miziņām,
līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijājiet miltus,
sāli, un tad iecilājiet tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievienojiet
ūdeni, iemaisiet un lejiet mīklu uz cepamās paplātes.
3) Cepiet krāsnī 10-12 minūtes. Pēc izņemšanas ļaujiet atdzist.
Tikmēr pagatavojiet krēmu. Bļodā lieciet “mascarpone” krēmu,
pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputojiet visu.
Pievienojiet saldo krējumu un putojiet vēl pavisam nedaudz, līdz
krēms sabiezējis.
4) Gatavo biskvītu noņemiet no papīra. Uz tā smērējiet krēmu un
lieciet ogas. Rullējiet biskvītu ruletē. Dekorējiet ar svaigām ogām
un krēmu, ja tas palicis pāri.