Buljona pīrādziņi ar vistas gaļu
Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, - šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem - interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks.
Izejvielas (16 pīrādziņiem):
Mīklai:
- 500 grami "Dobeles dzirnavnieks"; kviešu miltu "Ekstra"
- 300 grami auksta sviesta
- 1/2 glāze ūdens
- 50 grami svaigā rauga
- 1 tējkarote etiķa
- ½ tējkarote sāls
- 1 ola pīrādziņu pārsmērēšanai
Pildījumam:
- Eļļa cepšanai
- 250 grami vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos
- Šķipsniņa sāls
- 100 grami saldās kukurūzas
- Maza lociņu buntīte, sagriezta mazos gabaliņos
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 tējkarote karija pulvera
Gatavošana:
1. Miltus izsijājiet uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapājiet
sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga, bet drumstalām
līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisiet raugu, etiķi un sāli. Pēc tam no
mīklas izveidojiet glītu kaudzīti, tās vidū izveidojiet bedrīti,
kurā ielejiet ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapājiet
mīklā, pēc tam ar rokām visu samīciet viendabīgā masā. Atstājiet uz
30 minūtēm vēsumā, piemēram, ledusskapī.
2. Kamēr mīkla atpūšas, sagatavojiet pildījumu. Uz pannas
uzkarsētā eļļā aptuveni piecas minūtes kopā ar šķipsnu sāls
apcepiet vistas gabaliņus. Pēc tam nedaudz atdzesējiet un
sakapājiet smalkākā masā. Pievienojiet kukurūzu, lociņus, majonēzi
un karija pulveri un visu samaisiet.
3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
4. Mīklu izveltnējiet aptuveni piecu milimetru biezā plāksnē un
izgrieziet kvadrātiņus, kuru vidu sapildiet ar pildījumu. Pēc tam
to pārlokiet uz pusēm tā, lai veidotos trijstūris. Izmantojot
dakšiņas zaru augšējo daļu, saspiediet pīrādziņa malas. Apsmērējiet
tos ar sakultu olu.
Pīrādziņus lieciet uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra. Cepiet 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.