Brūkleņu un siera bezglutēna tarte ar mandeļu mīklas pamatni
Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam, un arī šo desertu ieteicams baudīt kopā ar Veuve Doussot Demi Sec šampanieti.
Pamatnei:
· 200 g mandeļu miltu
· 120 g pūdercukura
· 1 ola
· 60 g sviesta
Siera krēmam:
· 300 g krēmsiera
· 2 olas
· 170 g cukura
· 1 tējkarote sāls
· 250 g brūkleņu
Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā. Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos. Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm.