Kā mājās izcept klasiskos Adventes laika cepumus – vaniļas radziņus

Vaniļas radziņi ir klasiski Adventes laika cepumi, ko cep jau pašās pirmajās Adventes dienās vai pat agrāk. Tos ēd gan uzreiz, gan visu laiku līdz Ziemassvētkiem. Uzglabāšanai piemēroti ir noslēgti stikla vai metāla trauki, speciāli paredzēti cepumiem.

 

Vaniļas radziņus ēd gan uzreiz, gan visu laiku līdz Ziemassvētkiem.

FOTO: Shutterstock.com

Vaniļas radziņus ēd gan uzreiz, gan visu laiku līdz Ziemassvētkiem.

Vajadzēs:

50–60 cepumi
50 minūtes pagatavošanai + 1 stunda  ledusskapī

 

  • 280 g miltu
  • 210 g auksta sviesta
  • 100 g maltu mandeļu
  • 80 g cukura
  • 5 ēdk. pūdercukura
  • 1 paciņas vaniļas cukura
  • 1 šķipsniņa sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Uz liela dēlīša uzber miltus, cukuru, mandeles un sāli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar lielu nazi visu kapā, līdz izveidojas drupačas. Pēc tam tās samīci stingrā mīklā.
  2. No mīklas izveido vairākas desiņas aptuveni 3 cm diametrā. Liec uz liela, lēzena šķīvja, pārklāj ar foliju un uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Mīklu sagriez 1,5–2 cm biezās šķēlēs, katru izveido kā radziņu un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
  4. Bļodā samaisi pūdercukuru un vaniļas cukuru. Katru radziņu vēl karstu apviļā cukura maisījumā un liec uz restītēm, lai atdziest.

Saistītie raksti