Safrāna – šokolādes kūka
Kūka, kas priecēs ar skaistām krāsām!
8 porcijas
Laiks: 40 minūtes
Kūka
100 g sviesta
200 g baltās šokolādes
3 olas
50 ml cukura
2 ēd.k. Santa Maria vaniļas cukura
3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa
1 paciņa Santa Maria safrāna
Smalki sarīvēta laima miziņa
Šķipsniņa sāls
150 ml kviešu miltu
Brūkleņu krēms
250 ml 35% saldā krējuma
100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma
Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu.
Kūka
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 ° C.
2. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet
šokolādi.
3. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu,
safrānu, laima miziņu un sāli.
4. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam.
Iesijājiet miltus.
5. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min.
Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai.
6. Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.