Piparkūku kēkss ar glazūru
Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.
Izejvielas mīklai:
115 g sviesta istabas temperatūrā
310 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
240 ml vāroša ūdens
1 tējk. sodas
3-4 tējk. piparkūku garšvielu maisījuma
½ tējk. sāls
2 tējk. cepamā pulvera
120 g tumšā muskovado cukura
250 ml iesala ekstrakta
1 ēd.k. rīvētas svaigas ingvera saknes
2 olas, viegli sakultas
Izejvielas glazūrai:
225 g pūdercukura
4 ēd.k. piena
Dekorēšanai - pistācijas un žāvētu zemeņu gabaliņi (vai citi dekori
pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm
x 30 cm cepamo formu.
Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek
malā.
Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo
pulveri.
Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar
ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina
kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.
Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar
pienu.
Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu
gabaliņiem.
Sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autori Lindu Tellgrenu un “Dobeles Dzirnavnieks”