Lazdu riekstu un ingvera kūka
Viegli pagatavojama kūka neparastā salikumā. Lieliska silta, taču vēl lieliskāka vismaz dienu nobriedusi, jo tad ingvera asumiņš pārtapis bagātīgā garšu buķetē.
Vajadzēs:
200 g lazdu riekstu, maltu
50 g polentas (kukurūzas miltu)
50 g miltu
100 g sviesta, mīksta
200 g cukura
3 olas
100 g ingvera, smalki rīvēta
8 ēdk. olīveļļas
1 tējk. cepamā pulvera
vaniļas saldējums - piedevās
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Ietauko un pēc tam viegli izkaisi ar polentu cepamo formu (ideāla 23 cm diametrā). Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno riekstus, polentu un cepamo pulveri. Visu caurjauc ar sviestu, eļļu un ingveru.
Citā bļodā olas un cukuru sakul līdz stingrām putām un rūpīgi to iecilā riekstu-ingvera-miltu masā. Jauc un maisi, līdz mīkla ir viendabīga un plūstoša. Lej to cepamajā formā un liec krāsnī uz 50 minūtēm. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu - iedurot kūkas viducī, tam jābūt mitram. Izņem no krāsns, ļauj pusstundu dzist un pasniedz ar saldējuma bumbu pie sāniem.
Avots: žurnāls "100 labi padomi" 12/24 2012