Vienkārši pagatavojama jogurta kūka
Vienkārši pagatavojama kūka no vienkāršiem produktiem.
8 līdz 10 porcijas
50 minūtes gatavošanai + 5 stundas stingrināšanai
Biskvītiem:
1 glāze miltu
4 olas
4/5 glāzes cukura
1 ēdk. kakao
1 tējk. kanēļa
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. piparkūku garšvielas
6 ēdk. auksta ūdens
Krēmam:
1 kg Lindahls Vaniļas delikateses jogurta
250 g saldā krējuma
4 ēdk. cukura
25 g pārtikas želatīna
sauja apelsīnmiziņu sukāžu
Traukā iesijā miltus, pievieno kakao, maltu kanēli, cepamo pulveri un piparkūku garšvielas.
Citā traukā olu baltumus saputo ar ūdeni. Kad sāk veidoties putas, pakāpeniski pievieno cukuru un puto līdz stingrām putām. Iemaisi olu dzeltenumus un beigās iecilā sauso produktu miltu maisījumu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Lej mīklu ietaukotā pannā un cep aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti - iedurot viducī, tam jābūt sausam. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē.
Krēmam ņem saldo krējumu, kuru saputo ar cukuru, un tad iemaisa jogurtu un apelsīnmiziņas sukādes.
Aukstā ūdenī uzbriedini un pēc tam izkausē želatīnu un iemaisi krēma masā.
Atdzisušo biskvītu pārgriez uz pusēm, iesmērē ar krēmu, saliec abas puses kopā un atlikušo krēmu apsmērē virspusē vai, ieliekot biskvītu pannā ar noņemamu malu, pārlej ar krēmu. Liec ledusskapī sastingt.
Avots: žurnāls "100 labi padomi" 12/24 20012