Vienkārši pagatavojama jogurta kūka

Vienkārši pagatavojama kūka no vienkāršiem produktiem. 

Kūku vari dekorēt ar ogām.

FOTO: Shutterstock.com

Kūku vari dekorēt ar ogām.

8 līdz 10 porcijas

50 minūtes gatavošanai + 5 stundas stingrināšanai

 

Biskvītiem:

1 glāze miltu

4 olas

4/5 glāzes cukura

1 ēdk. kakao

1 tējk. kanēļa

1 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. piparkūku garšvielas

6 ēdk. auksta ūdens

 

Reklāma
Reklāma

Krēmam:

1 kg Lindahls Vaniļas delikateses jogurta

250 g saldā krējuma

4 ēdk. cukura

25 g pārtikas želatīna

sauja apelsīnmiziņu sukāžu

 

Traukā iesijā miltus, pievieno kakao, maltu kanēli, cepamo pulveri un piparkūku garšvielas. 

Citā traukā olu baltumus saputo ar ūdeni. Kad sāk veidoties putas, pakāpeniski pievieno cukuru un puto līdz stingrām putām. Iemaisi olu dzeltenumus un beigās iecilā sauso produktu miltu maisījumu. 

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Lej mīklu ietaukotā pannā un cep aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti - iedurot viducī, tam jābūt sausam. Izņem no cepeškrāsns, atdzesē.

Krēmam ņem saldo krējumu, kuru saputo ar cukuru, un tad iemaisa jogurtu un apelsīnmiziņas sukādes. 

Aukstā ūdenī uzbriedini un pēc tam izkausē želatīnu un iemaisi krēma masā. 

Atdzisušo biskvītu pārgriez uz pusēm, iesmērē ar krēmu, saliec abas puses kopā un atlikušo krēmu apsmērē virspusē vai, ieliekot biskvītu pannā ar noņemamu malu, pārlej ar krēmu. Liec ledusskapī sastingt. 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi" 12/24 20012