Mafini ar zemenēm
Iepriecini mīļos ģimenes locekļus ar mafiniem, kas atgādinās par vasaras sajūtām.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti – 180g
- Ola - 1 gab
- Cukurs – 200g
- Sviests – 100g
- Cepamais pulveris – šķipsniņa
- Soda – šķipsniņa
- Skābais krējums – 100g
- Sāls – šķipsniņa
- Citronu sula – ½ gab
Krēmam:
- Mascarpone siers – 150g
- Salds krējums – 150g
- Pūdercukurs –20g
- Svaigas piparmētras – 1ēd.k.
- Zemenes – 200g
Pagatavošana:
Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu
ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu,
piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.
Pilda mafinu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik
lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot
mafinā, ja masa nepielīp, mafins ir gatavs.
Krēmam: saputo saldo krējumu ar mascarpone sieru un pūdercukuru
līdz stingrai konsistencei.
Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz mafiniem un dekorē ar
zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.
Mafinus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo
šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas
pistācijas.
"Rimi Gardēžiem" recepte