Mafini ar zemenēm

Iepriecini mīļos ģimenes locekļus ar mafiniem, kas atgādinās par vasaras sajūtām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • Milti – 180g
  • Ola - 1 gab
  • Cukurs – 200g
  • Sviests – 100g  
  • Cepamais pulveris – šķipsniņa
  • Soda – šķipsniņa
  • Skābais krējums – 100g  
  • Sāls – šķipsniņa
  • Citronu sula – ½ gab


 

Krēmam:

  • Mascarpone siers – 150g
  • Salds krējums – 150g
  • Pūdercukurs –20g
  • Svaigas piparmētras – 1ēd.k.
  • Zemenes – 200g
Reklāma
Reklāma


Pagatavošana:
Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.
Pilda mafinu formiņās un cep 180 grādos, 15 – 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, mafins ir gatavs.
Krēmam: saputo saldo krējumu ar mascarpone sieru un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei. 
Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz mafiniem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām. 
Mafinus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.

 

"Rimi Gardēžiem" recepte 

 

Sastāvdaļas