Ceriņu mājas kūka. Recepte no grāmatas “100 kūkas un 1 svecīte”

“To smaržu, kad tiek atvērta kūkas kārba, nav iespējams aizmirst – tā par recepšu lādē nodoto kūku mēdza teikt mana līgavaiņa – Aivja mamma. Šī ir īpaša kūka, kas mūsu ģimenes svētkos ir visgaidītākais kārums. Esmu patiesi priecīga, ka līdz ar šo projektu mūsu kūka varēs ienākt arī citās ģimenēs. Un ne mazāk būtiski ir nodot ģimenes tradīcijas tālāk,” stāsta TV dīva Lelde Lietaviete.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Lai pagatvotu Leldes Lietavietes ģimenes izloloto Ceriņu mājas kūku, būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
 

Biskvītam:

• 10 olas

• 10 tējkarotes cukura

• 10 tējkarotes kviešu miltu



Smilšu mīklai:

• 250g sviesta

• 300g kviešu miltu

• 200g cukura

• Rīvētas citrona miziņas



Krēmam:

• 5 olas

Reklāma
Reklāma

• 200g cukura

• 5 ēdamkarotes kviešu miltu

• 500ml piena

• 100g sviesta

• Vaniļas cukurs

• Plūmju ievārījums pēc vajadzības


Dekorēšanai: ogas un augļi pēc izvēles


Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 150 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Biskvītam olu dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno miltus. Tad iecilā saputotus olu baltumus. Smilšu mīklai sviestu saputo ar cukuru, pierīvē citrona miziņu un pievieno miltus. Izklāj uz pannas un cep krāsnī 15 minūtes. Tikmēr  krēmam olas samaisi ar cukuru, pievieno miltus, vaniļas cukuru un vārītu pienu. Ūdens peldē iebiezini, tad atdzesē un puto kopā ar sviestu. Visas kārtas liec kopā, pa vidu smērējot plūmju ievārījumu. Dekorē ar ogām un augļiem pēc patikas.

 

 

Sastāvdaļas