Ceriņu mājas kūka. Recepte no grāmatas “100 kūkas un 1 svecīte”
“To smaržu, kad tiek atvērta kūkas kārba, nav iespējams aizmirst – tā par recepšu lādē nodoto kūku mēdza teikt mana līgavaiņa – Aivja mamma. Šī ir īpaša kūka, kas mūsu ģimenes svētkos ir visgaidītākais kārums. Esmu patiesi priecīga, ka līdz ar šo projektu mūsu kūka varēs ienākt arī citās ģimenēs. Un ne mazāk būtiski ir nodot ģimenes tradīcijas tālāk,” stāsta TV dīva Lelde Lietaviete.
Lai pagatvotu Leldes Lietavietes ģimenes izloloto Ceriņu mājas
kūku, būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
Biskvītam:
• 10 olas
• 10 tējkarotes cukura
• 10 tējkarotes kviešu miltu
Smilšu mīklai:
• 250g sviesta
• 300g kviešu miltu
• 200g cukura
• Rīvētas citrona miziņas
Krēmam:
• 5 olas
• 200g cukura
• 5 ēdamkarotes kviešu miltu
• 500ml piena
• 100g sviesta
• Vaniļas cukurs
• Plūmju ievārījums pēc vajadzības
Dekorēšanai: ogas un augļi pēc izvēles
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 150 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo
papīru. Biskvītam olu dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno miltus.
Tad iecilā saputotus olu baltumus. Smilšu mīklai sviestu saputo ar
cukuru, pierīvē citrona miziņu un pievieno miltus. Izklāj uz pannas
un cep krāsnī 15 minūtes. Tikmēr krēmam olas samaisi ar
cukuru, pievieno miltus, vaniļas cukuru un vārītu pienu. Ūdens
peldē iebiezini, tad atdzesē un puto kopā ar sviestu. Visas kārtas
liec kopā, pa vidu smērējot plūmju ievārījumu. Dekorē ar ogām un
augļiem pēc patikas.