Pistāciju cepumi svētku našķim. Pagatavošana bez olām
Kā jau katros svētkos, našķis ir nepieciešamība. Cepsim cepumus bez olām!
Cepumu sastāvdaļas:
- 2 glāzes miltu
- 1 ēdamk. kukurūzas miltu
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote cepamās sodas
- 200 ml iebiezinātā piena
- 10 ēdamk. sviesta (bez sāls)
- 2 ēdamk. pistāciju
- 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
Sastāvdaļas šokolādes mērcei:
- 2 ēdamk. šokolādes čipsu
- 1 ēdamk. sviesta
- 1 ēdamk. pistāciju
Pagatavošana:
- Sajauc miltus, sāli, cepamo sodu un kukurūzas miltus.
- Kopā jauc iebiezināto pienu ar sviestu. Izmaisa, līdz masa kļust vienmērīga.
- Masai klāt vienmērīgi piejauc miltu maisījumu.
- Pievieno arī vaniļu un pistācijas. Labi izmaisa.
- Masu klāj uz cepampapīra pannā un ieveido (ierullē) pagales formā. Tur ledusskapī 40 minūtes vai saldētavā 10-15.
- Masu sagriež nelielos gabaliņos.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Tajā liek cepumus uz ~ 20 minūtēm, līdz tie gatavi.
- Izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai.
- Cepumus līdz pusei mērc šokolādē (jo visam jāizskatās skaisti arī uz šķīvja) un liek atpakaļ uz cepampapīra, pārber ar pistācijām.
- Šos cepumus var pasniegt gan karstus, gan atdzesētus. Atdzesēšanas procesā tos uz neilgu brīdi liek ledusskapī.