Vienkārši pagatavojams gardums brīvdienām – biezpienmaize
Pēc pusdienām vai vakarā pie tējas garšīgāk par jebkuru jau gatavu veikalā nopērkamu našķi būs pašu cepta biezpienmaize!
Biezpienmaizes pamatnei
200 g sviesta
150 g cukura
300 g milti
2 tējkarotes cepamā pulvera
Sviestu (istabas temperatūrā atlaidinātu) saberž ar cukuru, tad pieber miltus, kuri sajaukti ar 2 tējkarotēm cepamā pulvera. Izveidojas drumstaliņas, kuras noliek ledusskapī, lai atpūšas (kamēr taisa biezpienmaizes augšējo daļu).
Biezpienmaizes virskārtai
1 kg biezpiens
6 olas
150 g cukura
vaniļas cukurs
rozīnes
4 ēdamkarotes saldā vai skābā krējuma
3-4 tējkarotes kartupeļu cietes
Biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru. Pievieno uzbriedinātas rozīnes. Uzputo olu baltumu, iecilā sagatavotajā masā. Ja gribas darbu pabeigt ātrāk, var arī olu dzeltenumus no baltumiem neatdalīt.
Pagatavošana
Cepešpannā vispirms izklāj sagatavoto biezpienmaizes pamatni, tad uzlej virskārtai sagatavoto masu.
Cep 180 grādos aptuveni 40-45 minūtes. Pēdējās 5 minūtes labi cept karstā gaisa cirkulācijas režīmā.