Mīkstie šokolādes cepumi ar riekstiem
Cepam cepumus!
Lai pagatavotu 22-24 mīkstos šokolādes cepumus ar
riekstiem, nepieciešams:
Tumšā šokolāde (200g “Laimas” 70%)
Sviests (60g)
Kviešu milti (100g)
Šķipsniņa sāls
Cepamais pulveris (1/2 tējk.)
Paliela izmēra olas (2 gb.)
Vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
Paliela ēdamkarote medus
Cukurs (130g)
Zemesrieksti (100g)
+ Saldsāļās garšas mīļotāji aicināti cepumus pirms cepšanas
apkaisīt ar sāls pārslām
Pagatavošana:
1. Karstā ūdens peldē liek bļodu ar gabaliņos salauztu šokolādi un
sviestu. Ik pa brīdim apmaisot, bļodiņas saturu izkausē, tad to no
karstuma avota noņem.
2. Atsevišķā bļodā sajauc kviešu miltus, sāli un cepamo
pulveri.
3. Miksera bļodā iesit olas, pievieno cukuru, medu un vaniļas
cukuru vai vaniļas ekstraktu un ar mikseri visu puto kādas 5
minūtes, līdz masa kļuvusi pavisam gaiša un gaisīga.
4. Uzputotajā olu masā ar mikseri iemaisa izkausēto šokolādi un
sviestu, tad mikseri apstādina un ar karoti iemaisa iepriekš
sagatavotos miltus, kā arī nedaudz ar nazi sasmalcinātus
zemesriekstus.
5. Cepumu mīkla ir gatava, to liek ledusskapī uz kādām 30 min, līdz
tā kļuvusi biezāka.
6. Pēcāk no mīklas veido cepumus, pa ēdamkarotei to liekot uz
cepampannas, kas izklāta ar cepmampapīru. Starp mīklas pikučiem
atstāj palielas atstarpes, jo cepumi izpletīsies. Ja uz cepumiem
gribas uzbirdināt pa sāls šķipsniņai, tad šis ir īstais brīdis.
7. Cepampannu liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī, un cepumus gatavo
kādas 9-12 min. Cepšanās ilgums atkarīgs no cepumu izmēra un
cepeškrāsns, bet tie būs gatavi, kad viscaur būs uzpūtušies, taču
viducī palikuši vēl gluži mīksti.
8. Kad cepumi gatavi, tos izņem no cepeškrāsns, atdzesē un tikai
tad pārvieto no cepampannas uz šķīvīti vai bļodiņu.
Recepti sagatavojusi bloga “Našķoties” autore Zane.