Kefīra - ābolu plātsmaize. Apēdam lielo ābolu ražu!
Šīs plātsmaizes gatavošana aizņem ļoti maz laika, un arī izmaksu ziņā nav dārga. Jo īpaši šogad, kad ābolu pilni dārzi!
Sastāvdaļas:
Kefīrs 1 glāze
Milti 2 glāzes
Cukurs 1 glāze (var mazāk)
Olas 3
Cepamais pulveris 1/2tējk.
Āboli pēc vajadzības
Kanēlis
Gatavošana:
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno kefīru, miltus un cepamo pulveri.
Sagriež šķēlītēs ābolus. Tos var pārkaisīt ar cukuru un kanēli, samaisīt.
Plāti izklāj ar cepampapīru, lej virsū mīklu un pa virsu kārto ābolus.
Cep 220 grādos apmēram 15 minūtes.
Gatavoja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv