Krāsnī cepti Zemgales dārzu āboli ar karameļu mērci
Vienkārši, ātri gatavojama ābolu dumstalkūka brīvdienu pēcpusdienais tējas galdam.
Sastāvdaļas:
- Āboli 1kg
- Cukurs 150g
- Kanēlis 10g
- Sviests 30g
Pagatavošana
Nomizotus, sagrieztus ābolus cep krāsnī, pārkaisa ar kanēļa -
cukura maisījumu un sviesta gabaliņiem. Pasniedz karstus vai
atdzesētus ar karameļu vai vaniļas mērci.
Karameļu mērce:
- Cukurs 100g
- Sviests 20g
- Salds krējums 60g
- Piens 30g
Katliņa karamelizē cukuru, pievieno sviestu, maisot pievieno saldu krējumu, pienu, uzvāra. Pasniedz ar krāsnī ceptiem Zemgales dārzu āboliem.