Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss
Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.
Gatavošanas laiks: 1 h
Sastāvdaļas 6 porcijām:
- Bumbieri – 2 gab.
- Āboli – 2 gab.
- Dzērvenes – 100 g
Drumstalām:
- Milti – 70–100 g
- Sviests – 50 g
- Cukurs – 2 ēdamk.
- Kanēlis – 1/2 tējk.
Mīklai:
- Olas Rimi – 4 gab.
- Milti Rimi – 4 ēdamk.
- Cukurs – 3 ēdamk.
- Sviests Rimi Basic – 1 ēdamk.
Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos un sajauc ar
dzērvenēm.
Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un
miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem
un dzērvenēm.
Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un
mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla
aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi. Sakarsē
cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž
formu uz otru pusi un izņem kēksu.
Receptes ir izstrādājis pavārs, Rimi gardēdis Normunds Baranovskis.