Svaigā avokado kūka. Svētku galdā ceļam ko jaunu!
Latvijas valsts svētku mielasts nav iedomājams bez saldā ēdiena, tādēļ "Rimi Gardēde" Signe Meirāne piedāvā pagatavot īpašu kūku - garšīgu un veselīgu alternatīvu ierastajām, ar lielu cukura daudzumu bagātajām kūkām.
Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku.
Sastāvdaļas:
100 g I love eco mandeļu
100 g I love eco lazdu riekstu
80 g pekanriekstu
150 g dateļu bez kauliņiem
2 tējk. kakao pulvera
šķipsniņa jūras sāls
Pildījuma 1. kārta:
450 g izmērcētu Indijas riekstu*
4 svaigās dateles
2 ēd.k. kakao pulvera
80 ml kakao sviesta vai kokosriekstu eļļas
50 ml kļavu sīrupa
1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
280 ml I love eco sojas piena
200 g gatava, nomizota avokado
šķipsniņa jūras sāls
Pildījuma virskārta:
130 g izmērcētu I love eco Indijas riekstu*
150 g I love eco kokosriekstu piena cietās daļas**
40 ml I love eco kokosriekstu eļļas
30 ml kļavu sīrupa
1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
300 g notīrīta, gatava, mīksta mango
šķipsniņa jūras sāls
* izmērcēt 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāst.
** pirms tam 24 h jātur ledusskapī.
Gatavošana:
Gatavo pamatni. Sablenderē riekstus, līdz izveidojas smalka masa. Tad pievieno dateles un pārējo, sablenderē, līdz izveidojas ķepīga masa.
Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliec masu formā un izlīdzini piespiežot.
Blenderī liec visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablenderē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes (pamatnēm), izlīdzini un liec saldētavā uz 4–6 h. Pēc tam to pašu izdari ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzini un liec saldētavā uz 12 h.
Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms tās, bet turi ledusskapī. Dekorē, kā vēlies, un pasniedz. Vēlāk vari turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.