Mandeļu kēkss ar dzērvenēm. Valsts svētku galdā izskatīsies īpaši krāšņi!
"Rimi Gardēdis" Normunds Baranovskis piedāvā svētku galdā celt kaut ko Latvijas karoga krāsās, tādēļ aicina izmēģināt mandeļu kēksa recepti. Baltā šokolāde un dzērvenes būs ne tikai sarkanbaltsarkano krāsu akcents, bet arī radīs patīkamu saldā un skābā balansu.
Sastāvdaļas:
180 g sviesta
70 g kokosriekstu rīsu dzēriena
200 g baltā cukura
4 gab. vistu olas
150 g Hercogs pašbriestošo kviešu miltu
90 g mandeļu miltu
50 g pekanriekstu (sakapāti)
50 g dzērveņu
Dekoram:
100 g baltās šokolādes
30 g sviesta
pekanrieksti un žāvētas dzērvenes – pēc izvēles
Gatavošana:
Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakul ar cukuru.
Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.
Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.
Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.