Piparkūku cepumi ar šokolādi
Sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Te interesanta piparkūku recepte ar šokolādes aromātu.
Sastāvdaļas:
• 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa
maisījuma
• 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
“Ekstra”
• 80 g eļļas pēc izvēles
• 80 g tumšā cukura sīrupa
• 2 olas
• 40 g piparkūku garšvielu
• šķipsniņa sāls
• tumšā šokolāde
Gatavās mīklas daudzums aptuveni 900 g
Gatavošana:
1) Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un
piparkūku garšvielām.
2) Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad
pievieno eļļu.
3) Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un
to stundu atdzesē ledusskapī.
4) Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos
uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8
minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar
sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.