Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīnu miziņu

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, bet citiem vairāk 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:
    • 650 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
    • 250 g iesala ekstrakta
    • 200 g sviesta
    • 150 g tumši brūnā cukura
    • 40-50 g piparkūku garšvielu
    • 1 ola
    • 50 g rīvētas apelsīna miziņas
    • 30 g cepamā pulvera
    • šķipsniņa sāls
    • mandeles dekorēšanai

 Gatavās mīklas daudzums apmēram 1,2 kg.


Gatavošana:
    1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli. Masu maisot, karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.
    2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
   3) Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas