Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīnu miziņu
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, bet citiem vairāk
Sastāvdaļas:
• 650 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
“Ekstra”
• 250 g iesala ekstrakta
• 200 g sviesta
• 150 g tumši brūnā cukura
• 40-50 g piparkūku garšvielu
• 1 ola
• 50 g rīvētas apelsīna miziņas
• 30 g cepamā pulvera
• šķipsniņa sāls
• mandeles dekorēšanai
Gatavās mīklas daudzums apmēram 1,2 kg.
Gatavošana:
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala
ekstraktu, cukuru un sāli. Masu maisot, karsē, līdz cukurs ir
izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad
tajā iemaisa olu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu
kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar
rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido
piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu
mandeli. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.