Kraukšķīgās medus piparkūkas
Sastāvdaļas:
• 500 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
“Ekstra”
• 300 g medus
• 100 g tumši brūnā cukura
• 100 g skābā krējuma
• 100 g sviesta
• 40 - 50 g piparkūku garšvielu
• 30 g cepamā pulvera
• 1 ola
• šķipsniņa sāls.
Gatavās mīklas daudzums - 1,2 kg.
Gatavošana:
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru
un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu līdz cukurs ir izkusis,
tad pievieno piparkūku garšvielas.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad
tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no
miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un
mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram
stundu.
3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido
piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā
cepeškrāsnī 8 minūtes.