Banānu, iebiezināta piena un putukrējuma kūka
Ja ir vēlme nobaudīt ko patiesi saldu, šī kūka būs īsti laikā!
Sastāvdaļas:
1 kg banānu
2 paciņas klasisko Selgas cepumu
500 ml saldā krējuma
150 g sviesta
1 budžiņa vārīta kondensētā piena
apmēram puse glāzes cukura
Nedaudz tumšās šokolādes
Pagatavošana:
- Saberž cepumus, izkausē sviestu, abus rūpīgi samaisa un ieklāj kūkas formā. Liek cepties cepeškrāsnī apmēr 170 grādu temperatūrā. Atdzesē.
- Kūkas pamatnei vienmērīgi uzsmērē iebiezināto pienu.
- Gareniski uz pusēm sagriež banānu un kārto pa virsu iebiezinātajam pienam.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru un ar to noklāj visu kūku.
- Dekorē ar rīvētu tumšo šokolādi.
Foto: Agnese Gabrāne