Piparkūku un šokolādes bumbas. Pēcsvētku našķis no tā, kas palicis neapēsts
Nereti pēc Ziemassvētkiem un Jaungada pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt?
Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, kulinārijas blogs “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
Sastāvdaļas:
mīklai (27 gb. piparkūku cake pops):
• 1/2 paciņa "Dobeles dzirnavnieka" šokolādes kēksa maisījuma
• 70 g augu eļļas
• 90 ml ūdens
• 150 g piparkūku
• 160 g svaigā siera
• 40 g sviesta
• 20 g pūdercukura
• 1 tējk. vaniļas ekstrakta
šokolādes glazūrai:
• 200 g tumšās šokolādes
• 40 g sviesta
Gatavošana:
- Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 30 min.
- Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī samaltām piparkūkām.
- Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku un kēksa drupačas.
- No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
- Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas atdzesē saldētavā 20 min.
- Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu, bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli.