Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu
Keksiņi var būt gan saldi, gan sāļi. Šoreiz par keksiņiem, kurus var izmantot arī kā sātīgu pusdienu uzkodu, ar kuru palutināt mīļos.
Sastāvdaļas: 18 gab.
• 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" kartupeļu
pankūku maisījuma
• 100 g "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu
“Ekstra”
• 300 ml piena
• 100 g skābā krējuma
• 1 ola
• 60 ml eļļas
• 60 g sviesta
• 1/2 tējk. sāls
• 2 tējk. cepamā pulvera
• 250 g "Krievijas" siera
• 200 g bekona šķēlīšu
Gatavošana:
1) Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar
kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona
šķēlītēm un sarīvētu sieru.
2) Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu,
skābo krējumu, pienu un olu.
3) Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties
10 min. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās (gandrīz
pilnas).
4) Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 - 40
min, pasniedz siltus.
Recepte sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" un kulinārijas blogu "Našķoties"