Mafini ar citronu pildījumu un olbaltuma cepurīti
(12 gab.)
Sastāvdaļas:
• 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" citronu kēksa
maisījuma
• 160 ml ūdens
• 110 ml eļļas
• 70 g skābā krējuma
• 1 ēd. k. rīvētas citrona miziņas
Pildījumam:
• 100 g cukura
• 80 ml citrona sulas
• 80 g sviesta
• 4 olu dzeltenumi
Olbaltuma cepurītei:
• 2 olu baltumi
• 100 g pūdercukura
Gatavošana:
1) Traukā samaisa eļļu, sarīvētu citrona miziņu,
skābo krējumu un ūdeni, tad pievieno citrona kēksa maisījumu un
sajauc.
2) Mīklu atpūtina 10 min, tad pilda papīra formiņās
(gandrīz pilnas).
3) Mafinus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 min,
pēcāk atdzesē.
4) Pagatavo pildījumu - katliņā lej citronu sulu,
pievieno olu dzeltenumus un cukuru. Katliņa saturu, nepārtraukti
maisot, karsē vidēji zemā temperatūrā 8 - 9 min, līdz masa
sabiezējusi, tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Pildījuma masu
atstāj atdzist un sabiezēt 2 - 3 h.
5) Mafiniem vidū ar nazīti izgriež 1,5 cm diametra
bedrīti, tajā lej pildījumu, un pēcāk virspusē kā vāciņu uzliek
augšējo daļu no izgrieztā mafina mīkstuma.
6) Pagatavo olbaltuma cepurīti - ar mikseri apmēram
minūti kuļ olu baltumus, pēcāk pakāpeniski pievieno pūdercukuru un
puto, līdz izveidojusies gaisīgas, bet stingras putas.
7) Olbaltumu ar karoti uzziež mafinu virspusē, tad
mafinus liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī. Durvis atstājot nedaudz
pavērtas, gatavo vēl apmēram 15 – 20 min, līdz olbaltums kļuvis
stingrs.
Recepte sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" un kulinārijas blogu "Našķoties"