Kārtainā torte ar vistu, plūmēm un šampinjoniem
Tortes pagatavošanai var izmantot gan padziļu trauku – tad tā drīzāk atgādinās kārtainos salātus –, gan tortes veidni ar noņemamām malām. Ieteicams torti pagatavot vismaz pusstundu agrāk un ielikt ledusskapī, lai tā nedaudz sastingst un iegūst formu. Mērci var gatavot arī bez majonēzes – ja tā negaršo. Svaigus gurķus nav ieteicams likt tortes kārtās, jo tad, ilgāk pastāvot, tie sulosies un torte kļūs ūdeņaina.
Sastāvdaļas 8 porcijām
- 400 g vārītas vistas filejas
- 250 g rīvēta siera
- 200 g šampinjonu
- 150 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
- 100 g valriekstu kodolu
- 4 vārītas olas
- 4 vārīti kartupeļi
- 2 vārīti burkāni
- skābais krējums un majonēze
- sinepes un mārrutki
- sakapāti pētersīļi un svaigi gurķi
- sāls, malti melnie pipari
- eļļa cepšanai
Tortes pagatavošanai var izmantot gan padziļu trauku – tad tā
drīzāk atgādinās kārtainos salātus –, gan tortes veidni ar
noņemamām malām. Ieteicams torti pagatavot vismaz pusstundu agrāk
un ielikt ledusskapī, lai tā nedaudz sastingst un iegūst formu.
Mērci var gatavot arī bez majonēzes – ja tā negaršo. Svaigus gurķus
nav ieteicams likt tortes kārtās, jo tad, ilgāk pastāvot, tie
sulosies un torte kļūs ūdeņaina.
Pagatavošana
Kartupeļus un vistas gaļu sagriez mazos gabaliņos, burkānus un olas
sarīvē rupjās skaidiņās. Sieru sarīvē smalkās skaidiņās.
Plūmes aplej ar verdošu ūdeni un mērcē 5–7 minūtes, pēc tam
nosusini un sagriez. Valriekstus sakapā.
Šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs, ieber pannā sakarsētā eļļā un
apcep. Apkaisi ar sāli un pipariem.
Krējumu sakul ar majonēzi, sinepēm un mārrutkiem, pieber piparus un
sāli – ja vajag.
Ņem lielu stikla trauku vai sacepumu veidni, vai tortes veidni ar
noņemamām malām. Liec visus produktus kārtās – pēc izvēles. Katru
kārtu apzied vai aplej ar krējuma mērci.
Pārkaisi ar sakapātiem pētersīļiem un gurķiem. Ļauj, lai vismaz
pusstundu ievelkas.