Smiltsērkšķu krēms
Nepieciešams:
- 2 olu dzeltenumi
- 1 ola
- vaniļas cukurs
- 100 g sviests
- 120 g smiltsērkšķu biezenis vai biezsula
- 150 g cukurs
Liek visas sastāvdaļas bļodā un, nepārtraukti maisot, karsē ūdens
peldē. Gatavošanas procesā svarīgi visu laiku maisīt krēmu ar
putojamo slotiņu vai koka karoti.
Karsē un maisa tik ilgi, līdz bļodā krēmam gar malām parādās mazi
burbulīši un masa ir nedaudz sabiezējusi, līdzīgi skābā krējuma
konsistencei. Krēms šādā konsistencē varētu būt gatavs pēc 8-12
minūtēm.
Noņem bļodiņu no ūdens peldes, pārklāj ar pārtikas plēvi tieši pāri
krēmam (nevis bļodas virspusei) un liek vēsumā atdzesēties.
Atdziestot krēms vairāk sabiezēs, pēc tam to var ieliet kādā
burciņā vai slēgtā traukā, ko uzglabāt ledusskapī. Smiltsērkšķu
krēms ļoti labi piestāvēs šokolādes desertiem.
Mandeļu mini groziņi:
150 g kviešu milti
2 olu dzeltenumi
70 g cukurs
75 g mandeļu milti
1/8 t.k. sāls
90 g gabaliņos sagriezta atdzesēta sviesta
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Tējas kūciņu veidni izklāj
ar papīra pamatnītēm. Miltus, cukuru, mandeļu miltus un sāli
samaisa vienā bļādā. Gabaliņos sagrieztu atdzesētu sviestu
pievieno miltu maisījumam un visu samīca līdz veidojas drupatas,
tad pievieno olu dzeltenumus līdz mīkla sāk velties kamolā. Mīklu
ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz 30 min.
Ietaukotā veidnē ieliek mīklas piciņas un izlīdzina, lai veidojas
groziņš. Ar dakšiņu sadursta mīklas groziņa pamatni. Cep
cepeškrāsnī 10-12 minūtes.
Izrotā ar krēma cepurīti un ogām!