Slinkais "Napoleons". Recepte kūkai, kas gatava 20 minūtēs
Kūka "Napoleons" ir saldo, trekno un tik ļoti garšīgo kūku klasika. To var pagatavot ātri un pavisam vienkārši. Improvizējam!
Sastāvdaļas
- 800 grami cepumu "Austiņa"
- 1 litrs piena
- 4 olas
- 150 grami sviesta
- 0,5 glāzes cukura
- 6 ēdamkarotes miltu
- Vaniļas cukurs aromātam
Pagatavošana
Sajauc olas, cukuru, miltus un vaniļas cukuru. Masu labi saputo un lej iekšā pienu. Iegūto maisījumu liek uz uguns un vāra krēmu. Krēms lēni jāmaisa līdz kļūst biezs, lai ir smērējams uz stigrākas pamatnes. Kad iegūtā biezā masa nedaudz atdziest, iejauc sviestu.
Tālāk būvē tortīti. Mērcē "austiņas" krēmīgajā masā un liek cepamtraukā. Liek kārtu uz kārtas, virsējo kārtu bagātīgi pārklājot ar krēmu.
Pārkaisa ar cepumu drupačām un liek "sakosties" uz 12 stundām.