Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu
Atgriešanās skolā ir īpašs brīdis, kuru vērts nosvinēt, bet kas gan tie par svētkiem bez klāta galda un kāda garduma!
Recepti sagatavojusi un iesaka kulinārijas
blogere Betija Kalēja.
Sastāvdaļas:
Mafiniem
• “Dobeles dzirnavnieka” Mafinu maisījums
• 1 ēdamkarote kanēļa
• 100g mīksta sviesta
Pildījumam
• 100ml piena
• 300g ābolu, nomizoti un sagriezti mazos
gabaliņos
• 3 ēdamkarotes cukura
• 150ml ūdens
Krēmam
• 500 g maskarpones siera
• 1 kārba vārīta iebiezinātā piena
• 100ml saldā krējuma
Gatavošana:
1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā sviestam pievieno sauso
maisījumu, kanēli, pienu un 100ml ūdens, līdz mīkla ir viendabīgā
konsistencē.
2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī
180 grādos apmēram 20 minūtes līdz zeltaini brūni, un, iedurot ar
kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas
temperatūrai.
3) Pildījuma pagatavošanai katliņā liek ābolus, cukuru un ūdeni.
Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz āboli mīksti. Ja vēlas,
sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.
4) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un
ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās.
Nepārputo!
5) Katrā mafinā izgriež centrā vietu, kur iepilda ābolu pildījumu.
Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež krēma cepurīti uz katra
mafina. Uzglabā ledusskapī.