Rudenīgā plūmju plātsmaize
Pilnai laimei nevajag daudz – tikai gardu kūku un kopīgu piedzīvojumu!
Sastāvdaļas:
• “Dobeles dzirnavnieka” rauga mīklas maisījums
• 25ml eļļas
• 500 g plūmju
• 50g brūnā cukura
• 200g grieķu jogurta
• 50 g cukura
• 1 tējkarote kanēļa
• ½ tējkarote malta ingvera
• ¼ tējkarote maltu krustnagliņu
• 1 ola
• 1 olas dzeltenums
• pūdercukurs pasniegšanai
Gatavošana:
1) Lielā bļodā ielej 250ml silta
ūdens, kam pievieno sauso maisījumu un rauga paciņu. Visu samīca
līdz viendabīgai mīklai. Ieliek bļodā, kuru apsedz ar dvielīti un
siltā vietā ļauj uzrūgt aptuveni 45 minūtes.
2) Plūmes sagriež plānās šķēlītēs,
pārber ar brūno cukuru, kanēli, ingveru un krustnagliņām.
3) Tikmēr jogurtu sajauc ar cukuru, olu
un olas dzeltenumu.
4) Plātsmaizes formā (aptuveni 25x35 cm) ieklāj
cepamo papīru. Mīklu ar rokām vai rulli izlīdzina. Virsū uzlej
jogurta maisījumu. Uz tā kārto plūmes.
5) Plātsmaizi cep iepriekš sakarsētā
krāsnī 175 grādos aptuveni 30 minūtes līdz virspuse sāk kļūt
brūngana. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepti sagatavojusi un iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.