Zviedru ābolu kūka ar vaniļas mērci
Ābolu kūku receptes nekad nav par daudz. Šodien izmēģini kūku ar vaniļas mērci.
Sastāvdaļas:
- 4 vidēji lieli āboli (nomizoti un sagriezti aptuveni 1 cm lielos gabaliņos)
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 3/4 tējkarotes malta kardamona
- 9 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas
- 120 g cukura
- 60 ml kļavu sīrupa
- 1½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 115 g auzu pārslas
- 80 g auzu miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ° C un ieeļļo cepampannu (ap 22 cm
diametrā). Lielā traukā izveido ābolu masu – samaisa kopā ābolu
gabaliņus, kanēli, kardamonu un cukuru. Citā traukā izveido
virskārtas masu – samaisa kopā izkusušo kokosriekstu eļļu, cukuru,
kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu. Pievieno auzas, auzu miltus,
cepamo pulveri un sāli līdz izveidojas viendabīga masa. Vienmērīgi
sadala ābolu masu sagatavotajā cepampannā. Āboliem pāri pārklāj
virskārtas masu. Cep 40–45 minūtes vai līdz virskārtas masa
kļuvusi stingra. Pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci. Var pasniegt
gan siltu, gan istabas temperatūru vai aukstu.