Pīrāgu klasika – ābolu šarlote

Viegli pagatavojama uzbriedinātas baltmaizes kūka ar saldu ābolu pildījumu. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Vai arī ēd vienkārši tāpat. 

Kūka, kas izdodas pat nepieredzējušām konditorēm.

FOTO: Shutterstock.com

Kūka, kas izdodas pat nepieredzējušām konditorēm.

Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 220 g cukura
  • 220 g miltu
  • 4 lieli āboli

 

Pagatavošana

  1. Apmēram 10 minūtes kuļ olas ar cukuru, jeb kamēr masa palielinās trīs reizes.
  2. Ābolus nomazgā un sagriež kubiņos.
  3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, bet cepamformu ieziež ar sviestu un nedaudz apkaisa ar miltiem.
  4. Pievieno olu maisījumam miltus un samaisa.
  5. Ielej ½ no mīklas cepamformā, virsū uzber ābolus, tad pielej klāt atlikušo mīklas daļu.
  6. Cep apmēram 40 minūtes.
Reklāma
Reklāma

 

Pīrāga gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo (ja tas iziet no mīklas sauss, tad pīrāgs ir gatavs).

Labu apetīti!

Saistītie raksti