Pīrāgu klasika – ābolu šarlote
Viegli pagatavojama uzbriedinātas baltmaizes kūka ar saldu ābolu pildījumu. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Vai arī ēd vienkārši tāpat.
Sastāvdaļas:
- 6 olas
- 220 g cukura
- 220 g miltu
- 4 lieli āboli
Pagatavošana
- Apmēram 10 minūtes kuļ olas ar cukuru, jeb kamēr masa palielinās trīs reizes.
- Ābolus nomazgā un sagriež kubiņos.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, bet cepamformu ieziež ar sviestu un nedaudz apkaisa ar miltiem.
- Pievieno olu maisījumam miltus un samaisa.
- Ielej ½ no mīklas cepamformā, virsū uzber ābolus, tad pielej klāt atlikušo mīklas daļu.
- Cep apmēram 40 minūtes.
Pīrāga gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo (ja tas iziet no mīklas sauss, tad pīrāgs ir gatavs).
Labu apetīti!