Piparkūku torte
Iesaka Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Nepieciešams
Biskvītam:
- 5 vistu olas
- 5 ēd. k. brūnā cukura
- 4 1⁄2 ēd. k. kviešu miltu
- 1 1⁄2 ēd. k. maltas piparkūku garšvielas
- 1 ēd. k. kakao
- Šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 250 ml saldā krējuma
- 500 g Maskarpones siera
- 100 g pūdercukura
- 1 laims (miza un sula)
Kūku dekorējumi pēc izvēles.
Pagatavošana:
- Puto olas ar elektrisko mikseri, lēnām pievienojot cukuru.
- Kad olas saputojušās biezā krēmā, pievieno caur sietu izsijātus miltus, sajauktus kopā ar kakao, sāli un piparkūku garšvielām.
- Miltus iecilā, bet neputo. Lej kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40–50 minūtes.
- Atdzesē un pārgriež uz pusēm. Sagatavo krēmu: saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pievieno sieru, laima sulu un miziņu un saputo biezā krēmā.
- Krēmu klāj starp abām biskvīta kārtām un virsū. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu, lai savilktos garšas.
- Dekorē pēc patikas.