Mafini ar piparkūku garšvielu un krēmsiera cepurīti
Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā pārsteigt ģimeni un viesus ar oriģināli pagatavotu maltīti. Izcilais garšu salikums patiks kā lieliem, tā maziem.
Sastāvdaļas (12 mafiniem)
• “Dobeles dzirnavnieka” gaišo mafinu maisījums
• 100 ml eļļas
• 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielas
• 100 g sviesta
• 600 g krēmsiera
• 180 g pūdercukura
• Zaļā pārtikas krāsviela
• Cukura pērlītes dekorēšanai
Gatavošana:
1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso
maisījumu, pievieno piparkūku garšvielas, eļļu un ūdeni.
Sastāvdaļas samaisa līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj
uz 10 minūtēm.
2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš
sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes līdz mafini ir
zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla.
Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
3) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek sviestu,
pārtikas krāsvielu un pūdercukuru. Ar mikseri puto, līdz
sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Pievieno krēmsieru un sajauc
līdz viendabīgas konsistences krēmam. Nepārputo!
4) Izmantojot konditorejas maisiņu ar zvaigžņveida
uzgali, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina un uzber cukura
pērlītes. Uzglabā ledusskapī.